Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopęczak 1 szklanek
cukinia 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
cebula dymka 2 sztuk
oliwki czarne 100 gramów
rukola - pęczek 1 sztuk
mięta - pęczek 0,5 sztuk
oliwa według uznania
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Opłukaną
kaszę zalać 3 szklankami
wody i gotować na małym ogniu 30 minut pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn. Warzywa i
miętę umyć, osuszyć. Sparzone
pomidory obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Umytą
cukinię pokroić na cząstki i blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku. Osączyć. Oczyszczoną
dymkę i
oliwki pokroić w plasterki.
Miętę i
rukolę porwać na niezbyt małe kawałki.Z
soku z cytryny,
soli,
pieprzu i
oliwy zrobić sos. Wszystkie składniki połączyć w misce, zalać sosem i delikatnie wymieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaSałatkiKomentarze:Autor: onlineData: 2010-05-21co szukalem, dziekiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: