ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopęczak 1 szklanekcukinia 1 sztukpomidory 3 sztukcebula dymka 2 sztukoliwki czarne 100 gramówrukola - pęczek 1 sztukmięta - pęczek 0,5 sztukoliwa według uznaniasok z cytryny według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Opłukaną kaszę zalać 3 szklankami wody i gotować na małym ogniu 30 minut pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn. Warzywa i miętę umyć, osuszyć. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Umytą cukinię pokroić na cząstki i blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku. Osączyć. Oczyszczoną dymkę i oliwki pokroić w plasterki. Miętę i rukolę porwać na niezbyt małe kawałki.Z soku z cytryny, soli, pieprzu i oliwy zrobić sos. Wszystkie składniki połączyć w misce, zalać sosem i delikatnie wymieszać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia PolskaSałatkiKomentarze:Autor: onlineData: 2010-05-21co szukalem, dziekiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: