ßßß Cookit - przepis na Pęczak z warzywami

Pęczak z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
pęczak 1 szklanek
cukinia 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
cebula dymka 2 sztuk
oliwki czarne 100 gramów
rukola - pęczek 1 sztuk
mięta - pęczek 0,5 sztuk
oliwa według uznania
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Opłukaną kaszę zalać 3 szklankami wody i gotować na małym ogniu 30 minut pod przykryciem, aż wchłonie cały płyn. Warzywa i miętę umyć, osuszyć. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Umytą cukinię pokroić na cząstki i blanszować 3 minuty w osolonym wrzątku. Osączyć. Oczyszczoną dymkę i oliwki pokroić w plasterki. Miętę i rukolę porwać na niezbyt małe kawałki.
Z soku z cytryny, soli, pieprzu i oliwy zrobić sos. Wszystkie składniki połączyć w misce, zalać sosem i delikatnie wymieszać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.
Kuchnia Polska
Sałatki
Komentarze:
Autor: online
Data: 2010-05-21
co szukalem, dzieki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6703/Peczak-z-warzywami