Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pomidor 8 sztuk
cebula 2 sztuk
papryka zielona 2 sztuk
oliwka czarna 1 sztuk
kapar 2 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
sos worcester 2 łyżek deserowych
oliwa 4 łyżek stołowych
rozmaryn według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
pieprz ziołowy według uznaniaWykonanie:
Pomidory i
parykę umyć i osuszyć.
Pomidory pokroić na ósemki a
paprykę na małe paski.
Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Wszystko włożyć do miski i wymieszać. W oddzielnej miseczce przygotować sos - wlać
sos Worchester, zmieszać z
octem winnym, odrobiną
cukru,
soli i
pieprzu oraz wymieszać z
oliwą i posiekanym
rozmarynem. Gotowym sosem polać warzywa, wymieszać, przyprawić do smaku
pieprzem ziołowym. Po wierzchu posypać
kaparami i
czarnymi oliwkami pokrojonymi w plasterki. Przed podaniem udekorować gałązką świeżych
ziół.Uwagi:słoiczek czarnych
oliwekJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia HiszpańskaSałatkiKomentarze:Autor:
kasiaData: 2011-10-02brak mi słów jak to będziecie robić to jest bardzo dobreAutor: aniaData: 2011-03-22ten sos to cos podobnego do
magi ale nie wiem czy jest w PolsceAutor: LeonardoData: 2007-10-10Brak mi słów... Jak już przepis to kompletny... a nie weź
sos Worchester. Co to jest?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: