ßßß Cookit - przepis na Sałatka fasolowa z prażonymi migdałami

Sałatka fasolowa z prażonymi migdałami

nazwa

Wykonanie

Gdy do sezonu jeszcze daleko uzywam fasoli z zamrażalnika.
Dla 4 osób:
600 g zielonej fasoli szparagowej
2 lode cebulki
50 g migdałow w płatkach
2 łyżki oliwy
2 łyżki octu winnego
1 łyżka cukru
sól, pieprz
pomidorki koktajlowe
Fasolke ugotowac w osolonym wrzątku przez 5 minut, ostudzić. Cebulki oczyścić i pokroić w krązki. Wymieszac z fasolką. Platki migdalowe uprazyć na suchej patelni, wyjąc z patelini i odstawić. Z oliwu, octu i icukru pryzugotować sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zalać sałatkę . Posypać platkami migdalowymi i przystroic pomidorkami.
Przepis z: 101 przepisów Świata kobiety. Tom 12
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2016/03/Salatka-fasolowa-z-prazonymi-migdalami.html