ßßß
Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier, cukier waniliowy.W drugiej misce mieszamy mąki i proszek do pieczenia.
Ubijamy jajka z cukrem mikserem na jednolita masę, następnie dodajemy przesianą mąkę.Wszystko dobrze ubijamy i na końcu dodajemy stopniowo olej oraz aromat. Musimy pamiętać żeby nie dodawać dużo aromatu bo babka będzie gotowana nie pieczona.
Przygotowujemy formę do gotowania, smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.
Z białego ciasta odlewamy do 2 małych miseczek masę i dodajemy do jednej kakao a do drugiej czerwony barwnik.
Do formy wlewamy najpierw białą masę następnie brązową i na końcu czerwona. Zamykamy szczelnie formę i wstawiamy do wysokiego garnka z wrzącą wodą. Gotujemy 1 godzinę i 10-15 minut.
Po ugotowaniu od razu wyjmujemy z formy i zostawiamy do wystudzenia.
Możemy polukrować lub polać czekolada jak ja zrobiłam.SMACZNEGO !!!