Wykonanie
Bardzo soczyste i puszyste babeczki - lekko wilgotne z ciekawym posmakiem.Jednak cola nie jest jakoś specjalnie wyczuwalna, bardziej czuć po prostu taką inną niż zawsze słodkość.

Składniki:200ml Coli1,5 szklanki
mąki0,5 szklanki
cukru2 łyżki
kakaoszczypta
soli2
jajkaczekolada mleczna2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczeniałyżeczka
cukru waniliowego0,5 szklanki
oleju



Wykonanie:Składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Czekoladę siekam na drobne kawałeczki lub masakruję tłuczkiem. Suche składniki mieszam w jednej misce:
mąkę,
cukier, proszek,
cukier waniliowy,
kakao i
czekoladę. W tym czasie w drugiej misce mieszam mokre składniki:
jajka miksuję z
olejem i następnie dolewam Colę. Całość bardzo się pieni o "rośnie" więc polecam wziąć wysoką miskę. Następnie mieszam suche składniki z mokrymi aż do połączenia - trwa to dłużej niż przy zwykłych babeczkach bo spieniona masa nie od razu chce się wymieszać. Następnie przelewam do papierowych foremek, posypuje wierzch czekoladowymi dropsikami i piekę w temperaturze 180C przez około 25 minut .
