ßßß
 
            
         Składniki potrzebne:2 szklanki mąki2 jaja2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżeczki kakaopół łyżeczki sodyłyżeczka cukru waniliowego3/4 szklanki cukruszklanka maślanki0/5 szklanki oleju+ odrobinka oleju do rozpuszczonej czekoladyszczypta soli3 snikersy - lub więcej <3czekoladę do polania.
Składniki potrzebne:2 szklanki mąki2 jaja2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżeczki kakaopół łyżeczki sodyłyżeczka cukru waniliowego3/4 szklanki cukruszklanka maślanki0/5 szklanki oleju+ odrobinka oleju do rozpuszczonej czekoladyszczypta soli3 snikersy - lub więcej <3czekoladę do polania.
 Bierzemy dużą miskę i wsypujemy do niej mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cukier waniliowy i kakao - mieszamy na sucho. Następnie dodaję maślankę, olej i jajka i ponownie mieszam - nie trzeba starannie mieszać, mogą być również małe grudki i to nic nie szkodzi.Snikersa kroję w plastry o grubości 0 , 5 cm. i każdy plaster przekrajam na pół.Następnie wlewam ciasto do papierowych foremek na ok 1/3 wysokości i na to kładę cztery połówki (dwa plastry) Snikersa. Na to kładę kolejną warstwę ciasta tak aby zakryła batona. Czekoladę która mi się wykruszyła z batonów podczas krojenia wsypuje do foremek :) nic sie nie zmarnuje. Szczerze powiem, że następnym razem dodam stanowczo więcej batonika :)Tak przygotowane Muffiny wkładam do rozgrzanego do 180C piekarnika i piekę ok 25 - 30 min. Na końcu czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z odrobinką oleju, polewam nią każdą babeczkę.Kładę plaster Snikersa przecięty na pół na wierzch- jako wisienka na torcie:)Smacznego!
Bierzemy dużą miskę i wsypujemy do niej mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, cukier waniliowy i kakao - mieszamy na sucho. Następnie dodaję maślankę, olej i jajka i ponownie mieszam - nie trzeba starannie mieszać, mogą być również małe grudki i to nic nie szkodzi.Snikersa kroję w plastry o grubości 0 , 5 cm. i każdy plaster przekrajam na pół.Następnie wlewam ciasto do papierowych foremek na ok 1/3 wysokości i na to kładę cztery połówki (dwa plastry) Snikersa. Na to kładę kolejną warstwę ciasta tak aby zakryła batona. Czekoladę która mi się wykruszyła z batonów podczas krojenia wsypuje do foremek :) nic sie nie zmarnuje. Szczerze powiem, że następnym razem dodam stanowczo więcej batonika :)Tak przygotowane Muffiny wkładam do rozgrzanego do 180C piekarnika i piekę ok 25 - 30 min. Na końcu czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z odrobinką oleju, polewam nią każdą babeczkę.Kładę plaster Snikersa przecięty na pół na wierzch- jako wisienka na torcie:)Smacznego!