Wykonanie
A oto kolejna odsłona moich kochany Muffinów =)Tym razem zdecydowałam się użyć do tego batona Snikers - i wyszło rewelacyjnie =)
Doszłam do wniosku, że Muffinów nie da się upiec źle, one zawsze wychodzą pyszne!A w głowie mam już kolejnych 100 pomysłów na babeczki...

Składniki potrzebne:2 szklanki
mąki2
jaja2 łyżeczki
proszku do pieczenia3 łyżeczki
kakaopół łyżeczki
sodyłyżeczka
cukru waniliowego3/4 szklanki
cukruszklanka
maślanki0/5 szklanki oleju+ odrobinka
oleju do rozpuszczonej
czekoladyszczypta
soli3 snikersy - lub więcej <3
czekoladę do polania.


Bierzemy dużą miskę i wsypujemy do niej
mąkę,
sodę,
proszek do pieczenia,
cukier,
sól,
cukier waniliowy i
kakao - mieszamy na sucho. Następnie dodaję
maślankę,
olej i
jajka i ponownie mieszam - nie trzeba starannie mieszać, mogą być również małe grudki i to nic nie szkodzi.Snikersa kroję w plastry o grubości 0 , 5 cm. i każdy plaster przekrajam na pół.Następnie wlewam ciasto do papierowych foremek na ok 1/3 wysokości i na to kładę cztery połówki (dwa plastry) Snikersa. Na to kładę kolejną warstwę ciasta tak aby zakryła batona.
Czekoladę która mi się wykruszyła z batonów podczas krojenia wsypuje do foremek :) nic sie nie zmarnuje. Szczerze
powiem, że następnym razem dodam stanowczo więcej batonika :)Tak przygotowane Muffiny wkładam do rozgrzanego do 180C piekarnika i piekę ok 25 - 30 min. Na końcu
czekoladę rozpuszczam w kąpieli
wodnej z odrobinką
oleju, polewam nią każdą babeczkę.Kładę plaster Snikersa przecięty na pół na wierzch- jako wisienka na torcie:)Smacznego!