Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajko na twardo 6 sztuk
cebula 1 sztuk
margaryna 3 łyżek stołowych
papryka słodka 1 łyżek stołowych
woda 0.5 szklanek
kostka rosołowa 1 kostek
mąka 2 łyżek stołowych
śmietana 0.75 szklanek
ryż 3 szklanek
pomidor 3 sztuk
ser żółty starty 4 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną i posiekaną
cebulę smażyć na rozgrzanym
maśle, aż będzie szklista, dodać
paprykę i
wodę z rozpuszczona
kostką rosołową, gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut, przestudzić.
Śmietanę wymieszać z
mąką, wlać do ugotowanej
cebuli, mieszając doprowadzić do wrzenia, odstawić.Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, wsypać
ryż, łyżką zrobić w nim wgłębienia, włożyć do nich połówki jaj, polać sosem
paprykowym, przybrać plasterkami
pomidorów, posypać
serem. wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec 25 minut w 190 stopniach.Podawać na gorąco z
sałatą lub surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajKomentarze:Autor: kucharzData: 2010-11-25czy na pewno 3 szk.
ryżuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: