Pyszna tarta nadająca się na obiad lub kolację.Składniki:Ciasto:200 g mąki1 jajko100 g masła ( w temperaturze pokojowej )łyżeczka soli3 łyżki wodyFarsz:ok 100 g pieczarekpapryka czerwonacebulasol i pieprz100 g gęstej śmietany2 jajkaser żółty ok 20 gtrochę masła do smażeniamielona słodka paprykaPrzygotowanie ciasta:Wszystkie składniki zmieszać i zagnieść ze sobą. Owinąć folią spożywczą i wstawić na pół godziny do lodówki.Przygotowanie farszu:Cebule i paprykę pokroić w drobna kosteczkę, pieczarki pokroić w paski. Cebulkę zeszklić na patelni z odrobiną masła, następnie wrzucić pieczarki i paprykę.Doprawić solą i pieprzem Smażyć, aż sok wyparuje z pieczarek i papryki.Śmietanę wymieszać z jajkami dodać sól, pieprz i starty ser z drobnych oczkach. Razem wszystko wymieszać.Formę wysmarować tłuszczem. Ciasto wyjąć z lodówki , rozwałkować i wyłożyć nim formę. Następnie po nakłuwać ciasto widelcem, wyłożyć farsz i zalać śmietaną wymieszana z jajkiem.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 30 minut.Po upieczeniu od razu wyjąć z formy i posypać mieloną papryką.