Składniki:Ciasto:kostka margaryny2 łyżki smalcu2 żółtka1 całe jajko1,5 szklanki cukru pudru2 szklanki mąkiMasa serowa:1,3 kg sera4 żółtka1 całe jajko1/2 szklanki olejuszklanka mlekaszklanka śmietanki 30%2 budynie śmietankowe2 łyżki mąki ziemniaczanejszklanka cukruPianka orzechowa:6 białekszczypta soli5 łyżek cukru100 g mielonych orzechówszklanka siekanych orzechówłyżka bułki tartejłyżka mąki pszennejMasa krówkowa:puszka masy krówkowej3/4 kostki masłaPrażony słonecznik:200 g słonecznika2 łyżki cukru2 łyżki masłaW malakserze z nożami umieścić wszystkie składniki ciasta i wyrobić (można to również zrobić ręcznie). Nie pozbywać się białek ponieważ przydadzą się do piany. Ciasto wyłożyć na blaszce, najlepiej rozprowadzić je rękami lub rozwałkować i wstawić do lodówki. W dużej misce umieścić zmielony ser wraz z pozostałymi składnikami. Wszystko mieszać kilka minut mikserem aż do połączenia się wszystkich składników. Wylać masę blachę i podpiec w 180 stopniach przez 40 minut. Białka ubijać mikserem ze szczyptą soli, pod koniec dodać cukier i nadal ubijać na sztywną pianę. Orzechy wymieszać z mąką i bułką tartą i stopniowo dodawać do białek delikatnie mieszając. Wyjąć ciasto z piekarnika, wyłożyć pianę z orzechami i piec nadal 20-30 minut. W tym czasie masę krówkową utrzeć z masłem. 2 łyżki masła rozpuścić na patelni, dodać słonecznik i cukier i prażyć, aż słonecznik się lekko zarumieni. Gdy ciasto wyjmiemy z pieca polać je masą krówkową i posypać słonecznikiem. Poczekać aż wystygnie.