Wykonanie
Uwielbiam
szpinak. Naprawdę uwielbiam.Ostatnio polubiłam się też z
selerem naciowym i
porem.I pomyślałam- wow, dlaczego nie połączyć tego wszystkiego? Ponieważ mam słabość do szybkich acz dobrych posiłków, postanowiłam że wszystko będzie możliwe do zrobienia w jednym garnku.I voille!

Składniki (na 2-3porcje)duża
pierś z kurczakaopakowanie
świeżego szpinaku (100g)1
por4
łodygi selera naciowegogarść dowolnych
kiełków3-4 łyżki prażonego
słonecznikagarść
natki pietruszkipieprz,
tymianek,
rozmaryn,
szałwiaKurczaka pokroić w kostkę, natrzeć
rozmarynem i
tymiankiem. Podsmażyć na
oliwie prawie do miękkości.
Por i
seler pokroić w półkrążki, warzywa opłukać. Dodać do
kurczaka. Dusić ok. 10min-do całkowitej miękkości. Dodać
pietruszkę,
pieprz i
szałwię, odparować nadmiar
wody. Przełożyć do miseczki, posypać
słonecznikiem.Smacznego! :3