Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
budyń czekoladowy 1 sztuk
pomidor 3 sztuk
cebula 1 sztuk
ogórek 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
czosnek 1 łyżek deserowych
chleb 0.5 szklanek
woda 1 litrów
ocet winny 4 łyżek stołowych
sól według uznania
oliwa 4 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychWykonanie:Warzywa obrać, usunąć pestki, drobno pokroić, lub zetrzeć na tarce. Utrzeć w misce z
czosnkiem oraz
chlebem.Dodać
wodę,
ocet,
sól. Dokładnie wymieszać i rozdrobnić mikserem, aż powstanie gęsty płyn. Dodać
oliwę i
koncentrat pomidorowy, pomieszać przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.Przed podaniem chłodnik ubić mikserem lub trzepaczką. W oddzielnych miseczkach podawać do zupy zrumienione grzanki oraz posiekany
ogórek,
pomidor i
paprykęUwagi:
czosnek posiekany, pokruszony
chleb bez skórkiAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: