W tej sałatce nie ma nic wymyślnego i w tym jej zaleta:)Jej składniki idealnie się komponują smakowo, dodatkowo jest sycąca, idealna na lunch czy kolację. Ja chętnie zabieram ją do pracy.Jeśli przygotujecie ją wieczorem, spokojnie przetrwa w lodówce do następnego dnia.Wtedy polewam sosem w ostatniej chwili przed zabraniem.Czasem dajęsłonecznik zamiast migdałów, albo dorzucam kukurydzę. Co kto lubi.Delikatny sos koperkowy bardzo dobrze się tu sprawdza.składniki na 2 porcje1 mały brokułmały ząbek czosnku1 jajko ugotowane na twardo150 g sera w pikantnej posypce paprykowejgarść płatków migdałowychsól, pieprzSos:100 g jogurtu naturalnegołyżka majonezu1 łyżka świeżo posiekanego koperkuWrzucamy różyczki brokuła na osolony wrzątek z ząbkiem czosnku w całości.Gotujemy 4 minuty. Odsączamy na durszlaku i studzimy. Prażymy migdały na suchej patelni.Jajko kroimy na cząstki, układamy na brokułach, dodajemy ser pokrojony w dużą kostkę.Polewamy sosem z jogurtu i majonezu doprawionego sola i pieprzem i koperkiem.Posypujemy prażonymi migdałami.