ßßß
Jest jak jest, bo po ciemku i z telefonu.brokuły (np. 2 sztuki lub spora paczka mrożonych)1 opakowanie sera typu feta,1 opakowanie płatków migdałowych ,2 -3 łyżki jogurtu naturalnego np. typu greckiego,2 łyżki majonezu,3 ząbki czosnku,sól, pieprz do smakuBrokuły dzielimy na różyczki i wrzucamy do delikatnie posolonej wrzącej wody na około 6-8 minut- gotujemy na chrupko. Odcedzamy i przekładamy do miseczki czekając aż wystygną. W tym czasie przygotujemy sos mieszając jogurt z majonezem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na rozgrzanej patelni (bez użycia oliwy) prażymy migdały do momentu uzyskania złotego odcienia. Ser feta delikatnie rozdrabiamy na kawałeczki lub kroimy w sporą kostkę. Kiedy brokuły wystygną dodajemy do nich fetę (trochę możemy zostawić na wierzch), delikatnie mieszamy dodając odrobinę migdałów i połowę sosu. Kiedy już wszystko ze sobą wymieszamy polewamy pozostałą częścią sosu i posypujemy pozostałą fetą i migdałami.Była pyszna nawet drugiego dnia.