Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasola biała 300 gramów
kostka sojowa 1 kostek
cebula 2 sztuk
olej według uznania
bułka tarta 8 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznaniaWykonanie:
Fasolę lub
groch przebrać, opłukać, zalać
wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Następnie ugotować w tej samej wodzie.
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Ugotowaną
kostkę sojową podsmażyć, dodać
cebulę, razem zasmażyć, skropić
wodą i dusić do miękkości pod przykryciem i przyprawami. Wystudzoną
kostkę sojową zemleć razem z
fasolą (
grochem), wymieszać z częścią
bułki tartej,
mąką ziemniaczaną i
jajkiem, doprawić. Z przygotowanej masy uformować podłużny wałek, pokrajać w poprzek na kawałki długości 8-10 cm, panierować w rozmąconych jajach i
bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym
oleju na złoty kolor. Podawać z
ostrymi sosami i surówkami.Uwagi:
Fasola biała lub
grochKotlety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: