ßßß Cookit - przepis na Kapusta do sałatek

Kapusta do sałatek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta biala 6 sztuk
marchewka 1 kilogramów
buraki 1 kilogramów
czosnek 3,5 sztuk
papryczka chili według uznania
papryka czerwona 2 sztuk
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte małe główki kapusty podzielić na 4-6 części (głąba nie usuwać) i ułożyć na dnie dużego rondla. Oczyszczona marchewkę i buraczki pokroić w paseczki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczone kilka sztuk chili oraz papryki pokroić w słomkę. Warzywa dodać do kapusty. Wrzucić też oczyszczone ząbki czosnku. Całość zalać zimna wodą z solą(1 czubata łyżka soli na litr wody), mocno przycisnąć pokrywką o średnicy mniejszej niż średnica rondla i wstawić naczynie do lodówki. Po 3-5 dniach kapusta jest gotowa.
Przed podaniem wystarczy kapustę doprawić wg uznania i podawać jako dodatek do dań mięsnych lub rybnych.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Surówki
Komentarze:
Autor: lelok
Data: 2010-04-20
Ale, ale... to jest "kapusta do salatek", czy surowka z kapusty? Przepis fajny, jednak dla mnie to juz gotowa surowka. Moze sie myle. Wypraktykuje ;-)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10138/Kapusta-do-salatek