Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biala 6 sztuk
marchewka 1 kilogramów
buraki 1 kilogramów
czosnek 3,5 sztuk
papryczka chili według uznania
papryka czerwona 2 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Umyte małe główki
kapusty podzielić na 4-6 części (głąba nie usuwać) i ułożyć na dnie dużego rondla. Oczyszczona
marchewkę i
buraczki pokroić w paseczki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczone kilka sztuk
chili oraz
papryki pokroić w słomkę. Warzywa dodać do
kapusty. Wrzucić też oczyszczone ząbki
czosnku. Całość zalać zimna
wodą z
solą(1 czubata łyżka
soli na litr
wody), mocno przycisnąć pokrywką o średnicy mniejszej niż średnica rondla i wstawić naczynie do lodówki. Po 3-5 dniach
kapusta jest gotowa.Przed podaniem wystarczy
kapustę doprawić wg uznania i podawać jako dodatek do dań
mięsnych lub
rybnych.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.SurówkiKomentarze:Autor: lelokData: 2010-04-20Ale, ale... to jest "
kapusta do salatek", czy surowka z kapusty? Przepis fajny, jednak dla mnie to juz gotowa surowka.
Moze sie
myle. Wypraktykuje ;-)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: