ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokapusta biala 6 sztukmarchewka 1 kilogramówburaki 1 kilogramówczosnek 3,5 sztukpapryczka chili według uznaniapapryka czerwona 2 sztuksól według uznaniaWykonanie:Umyte małe główki kapusty podzielić na 4-6 części (głąba nie usuwać) i ułożyć na dnie dużego rondla. Oczyszczona marchewkę i buraczki pokroić w paseczki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczone kilka sztuk chili oraz papryki pokroić w słomkę. Warzywa dodać do kapusty. Wrzucić też oczyszczone ząbki czosnku. Całość zalać zimna wodą z solą(1 czubata łyżka soli na litr wody), mocno przycisnąć pokrywką o średnicy mniejszej niż średnica rondla i wstawić naczynie do lodówki. Po 3-5 dniach kapusta jest gotowa.Przed podaniem wystarczy kapustę doprawić wg uznania i podawać jako dodatek do dań mięsnych lub rybnych.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.SurówkiKomentarze:Autor: lelokData: 2010-04-20Ale, ale... to jest "kapusta do salatek", czy surowka z kapusty? Przepis fajny, jednak dla mnie to juz gotowa surowka. Moze sie myle. Wypraktykuje ;-)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: