Wykonanie
Nie tylko smakuje,ale też jest zdrowe -
awokado ma w sobie mnóstwo witamin, pomaga też spalać tłuszcz!Nie każdy jednak lubi
awokado, sposobem na oswojenie smaku
awokado jest sos guacamole, w tym połączeniu smakuje naprawdę dobrze.
Co potrzebujesz ?1 pryszczate
awokado, takie jak to po lewej, to po prawej się nie nadaje:
2 ząbki
czosnku1
papryczka chilli bez pestek
sólPrzepis jest prosty:Kroimy guacamole na pół, wydobywamy miąższ do miseczki (ja przygotowuję guacamole w blenderze).Wyciskamy przez praskę 2 ząbki
czosnku.Solimy, dodajemy pokrojoną drobno
papryczkę chili (ile kto lubi, ja
daję całą, ale bez pestek)Miksujemy wszystko razem.Koniec :DZjadamy mocząc w guacamole włoskie grube paluszki grissini albo nachosy.