Wykonanie
Mija nam bardzo szybko czas wciągnęłam się w sprawy uczelniane i jakoś czasu brakuje na dodanie wpisu :( No ale jutro
jadę na kilka dni do domu będzie smaczne, gotowanie, fotografowanie i dodawanie mam nadzieję też bo przepisy piętrzą się na dysku jakoś nie wychodzi dodawanie ale poprawię się :)A dziś tak na wieczór smaczna surówka idealna i do obiadu i jako przekąska :)
2 kg
białej kapusty2
marchewki2
czerwone paprykigłówka
czosnku1/2 szklanki
olejuzalewa:1,5 szklanki
wody1 szklanka
cukru3/4 szklanki
octu2 łyżki
soliKapustę umyć i usunąć wierzchnie liście i poszatkować.
Czosnek obrać i drobno posiekać.
Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Papryki umyć, osuszyć, usunąć gniazda i skroić w drobne paseczki.Wszystko ze sobą wymieszać.
Z podanych składników ugotować zalewę.Gorącą zalać warzywa i odstawić na noc.
Rano dodać
olej i ponownie wymieszać.Włożyć do słoików i nie pasteryzować.Można przechowywać w lodówce do około 2 miesięcy .