« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 0.5 sztukmąka 200 gramówmiód płynny 50 gramówdżem ananasowy 100 gramówjajko 3 sztukproszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowychcukier waniliowy 10 gramówwiórki kokosowe 50 gramówrodzynki 100 gramówczekolada 50 gramówpolewa czekoladowa 1 sztukaromat cytrynowy według uznaniaWykonanie:Margarynę, dżem, miód mikserem wyrobić na puszystą masę.Dodawać po 1 jajku i dalej ubijać, potemmąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kilka kropel aromatu cytrynowego, cukier waniliowy, wiórki kokosowe, wymoczone rodzynki i czekoladę grubo pokrojoną.wyrobić gładkie ciasto i wylać do przygotowanej formy.Piec około 45 minut w temp. 200 stopni.Zimną babkę polać polewą i posypać wiórkami.Uwagi:Formę przygotowuje się smarując tłuszczem i posypując bułką tartą.Zamiast tego można użyć odpowiedni papier do pieczenia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: