ßßß Cookit - przepis na Babka kokosowo ananasowa

Babka kokosowo ananasowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 0.5 sztuk
mąka 200 gramów
miód płynny 50 gramów
dżem ananasowy 100 gramów
jajko 3 sztuk
proszek do pieczenia 1.5 łyżek deserowych
cukier waniliowy 10 gramów
wiórki kokosowe 50 gramów
rodzynki 100 gramów
czekolada 50 gramów
polewa czekoladowa 1 sztuk
aromat cytrynowy według uznania
Wykonanie:
Margarynę, dżem, miód mikserem wyrobić na puszystą masę.
Dodawać po 1 jajku i dalej ubijać, potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kilka kropel aromatu cytrynowego, cukier waniliowy, wiórki kokosowe, wymoczone rodzynki i czekoladę grubo pokrojoną.
wyrobić gładkie ciasto i wylać do przygotowanej formy.
Piec około 45 minut w temp. 200 stopni.
Zimną babkę polać polewą i posypać wiórkami.
Uwagi:
Formę przygotowuje się smarując tłuszczem i posypując bułką tartą.
Zamiast tego można użyć odpowiedni papier do pieczenia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3359/Babka-kokosowo-ananasowa