Wykonanie
Przepis dość prosty, ale trzeba dość dużo czasu poświęcić na jego przygotowanie, ale naprawdę warto.8
jajek80 dkg
mąki1
margaryna2 szkl.
cukru1/2 szkl
miodumak,
rodzynki,
wiórki kokosoweJajka roztrzepać z odrobiną
soli. dodać
mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto ma być elastyczne i dość twarde.Rozwałkować bardzo cienko, wycinać paski lub trójkąty.
Faworki smażyć krótko na złoty kolor w rozgrzanym
oleju. Osączyć na papierze z nadmiaru tłuszczu.W garnku rozpuścić
margarynę,
cukier i
miód, gotować, aż składniki będą dobrze rozpuszczone a masa jednolita (ok 15 minut ).Układać mrowisko..układamy warstwę
faworków i polewamy masą, posypujemy wiórkami,
rodzynkami i
makiem, znów warstwa
faworków i polewamy masą itd.