Wykonanie
            
Przepis dość prosty, ale trzeba dość dużo czasu poświęcić na jego przygotowanie, ale naprawdę warto.8 
jajek80 dkg 
mąki1 
margaryna2 szkl.
cukru1/2 szkl 
miodumak, 
rodzynki, 
wiórki kokosoweJajka roztrzepać z odrobiną 
soli. dodać 
mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto ma być elastyczne i dość twarde.Rozwałkować bardzo cienko, wycinać paski lub trójkąty.
Faworki smażyć krótko na złoty kolor w rozgrzanym 
oleju. Osączyć na papierze z nadmiaru tłuszczu.W garnku rozpuścić 
margarynę, 
cukier i 
miód, gotować, aż składniki będą dobrze rozpuszczone a masa jednolita (ok 15 minut ).Układać mrowisko..układamy warstwę 
faworków i polewamy masą, posypujemy wiórkami, 
rodzynkami i 
makiem, znów warstwa 
faworków i polewamy masą itd.