ßßß Cookit - przepis na Babka jogurtowo bananowa

Babka jogurtowo bananowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 16
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
bułka tarta według uznania
masło według uznania
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
olej 200 mililitrów
jogurt naturalny 330 mililitrów
mąka przenna 2 szklanek
cukier 1 szklanek
białka z jajek 4 sztuk
bubyń bananowy 2 sztuk
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka i razem ubijać 10 minut.Mąkę wymieszać z budyniami(proszkiem)i proszkiem do pieczenia.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę,jogurt i olej (aż do wyczerpania)Wyłożyć do wysmarowanej dużej formy wysypanej bułką tartą.Wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika.Piec 45 minut.
Autor: ewelina1_12
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7413/Babka-jogurtowo-bananowa