Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
bułka tarta według uznania
masło według uznania
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
olej 200 mililitrów
jogurt naturalny 330 mililitrów
mąka przenna 2 szklanek
cukier 1 szklanek
białka z
jajek 4 sztuk
bubyń bananowy 2 sztukWykonanie:
Białka ubić na sztywno,dodać
cukier,
żółtka i razem ubijać 10 minut.
Mąkę wymieszać z budyniami(proszkiem)i
proszkiem do pieczenia.Do masy jajecznej dodawać na przemian
mąkę,
jogurt i
olej (aż do wyczerpania)Wyłożyć do wysmarowanej dużej formy wysypanej
bułką tartą.Wstawić do nagrzanego do 180C piekarnika.Piec 45 minut.Autor: ewelina1_12Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: