ßßß

 2,5 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukru1 szklanka jogurtu naturalnego /lub maślanki/0,5 szklanki oleju roślinnego3 jajka3 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy/do smaku/oraz:garść rodzynek/królewskie/ok. 400 g rabarbaru pokrojonego w plasterki /0,5-1 cm/ciasto na kruszonkę:120 g miękkiego masła80 g cukru180 g mąki pszennejWykonanie:Wszystkie składniki na ciasto / o jednakowej temperaturze/ umieścić w misie miksera .Zmiksować do połączenia się składników.Dodać rodzynki, wymieszać.Masę wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Na wierzchu ułożyć rabarbar.Składniki na kruszonkę połączyć ze sobą i posypać wierzch ciasta ./kruszonkę można mocno schłodzić i zetrzeć /Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st.C.Piec ok 40-45 minut.Upieczone,wystudzone ciasto mozna posypać cukrem pudrem.
2,5 szklanki mąki pszennej1 szklanka cukru1 szklanka jogurtu naturalnego /lub maślanki/0,5 szklanki oleju roślinnego3 jajka3 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy/do smaku/oraz:garść rodzynek/królewskie/ok. 400 g rabarbaru pokrojonego w plasterki /0,5-1 cm/ciasto na kruszonkę:120 g miękkiego masła80 g cukru180 g mąki pszennejWykonanie:Wszystkie składniki na ciasto / o jednakowej temperaturze/ umieścić w misie miksera .Zmiksować do połączenia się składników.Dodać rodzynki, wymieszać.Masę wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Na wierzchu ułożyć rabarbar.Składniki na kruszonkę połączyć ze sobą i posypać wierzch ciasta ./kruszonkę można mocno schłodzić i zetrzeć /Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st.C.Piec ok 40-45 minut.Upieczone,wystudzone ciasto mozna posypać cukrem pudrem.