Wykonanie
            Takie śniadania zazwyczaj uwielbiają dzieci chociaż muszę przyznać, że tym razem zachwyciłam się i ja. Niesamowicie puszyste, mięciutkie i takie 
słoneczne były racuszki przygotowane na 
pure z dyni. Nie miałam pieczonej dyni więc zrobiłam wersję gotowaną i też było cudnie. To chyba najlepsze racuchy jakie do tej 
pory usmażyłam.

ŹródłoSkładniki:200 g purée z dyni50 g 
jogurtu naturalnego2 
jajka2 łyżki 
oleju roślinnego lub roztopionego 
masła2 - 3 łyżki 
cukru1 i 1/3 szklanki 
mąki pszennej2 łyżeczki 
proszku do pieczeniamała szczypta 
soliW misce wymieszać purée z dyni z 
jogurtem naturalnym. Następnie krótko zmiksować lub wymieszać z 
jajkami oraz 2 łyżkami 
oleju, dodać 
cukier oraz 
mąkę uprzednio przesianą i dobrze wymieszaną z 
proszkiem do pieczenia oraz 
solą. Wszystko krótko zmiksować do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę. Składniki można też mieszać łyżką. Rozgrzać patelnię i posmarować ją 
olejem. Nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta zachowując odstępy. Wyrównać powierzchnię nałożonego ciasta. Placki smażyć na niezbyt dużym ogniu, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione (przez około 2,5 minuty). Przewrócić na drugą stronę i smażyć do zrumienienia, przez około 2 minuty. Przed smażeniem następnej partii patelnię wyczyścić ręcznikiem papierowym lub gąbką. Placki można posypać 
cukrem pudrem, 
cynamonem, podawać z ulubionymi powidłami.Smacznego:)