ßßß
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej1/2 szklanki cukru3 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia1 kopiasta łyżeczka cukru waniliowego3 kopiaste łyżki rzadkiego! jogurtu naturalnego ok. 100 gramów1/2 szklanki olejuszczypta soliulubione owoce (najlepiej albo drobne albo drobno pokrojone, nie opadną na dno tak jak u mnie)cukier puder do posypaniaW misce wymieszać najpierw suche produkty. Następnie dodać jajka, olej i jogurt i całość miksować na wysokich obrotach ok. 3 minut.Gotowe ciasto wylać na kwadratową blaszkę o boku 22 - 24 cm wyłożoną papierem do pieczenia lub natłuszczoną i posypaną kaszą manną. Na wierzchu poukładać kawałki owoców.Wstawić do nagrzanego piekarnika w temp. 160 st. C i piec ok. 40-50 minut.Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.