ßßß
            
        
Składniki (na 8 porcji):1 szklanka mąki pszennej4 łyżki cukru3 łyżki oleju5 łyżek jogurtu naturalnego2 jaja1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia7 sztuki kiwiKiwi obierz i przekrój na połówki. Jaja ubij na puszystą masę, dodaj cukier, jogurt, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Na dnie tortownicy o średnicy ok. 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia ułóż połówki kiwi a następnie zalej masą. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Wystudzone ciasto zdecydowanym ruchem odwróć, tak by na wierzchu były widoczne owoce.
Wartość Kaloryczna 200 kcal (1 porcja)Białko 4,8 gWęglowodany 30 , 5 gTłuszcz 6 g