Wykonanie

Naleśniki(klasyczny delikatny smak)Szybkie w zrobieniu, idealny smak i wspaniały pomysł na smaczne śniadanie, obiad, kolację, podwieczorek.Jako farsz można użyć praktycznie wszystkiego ;) Moje ulubione to z zwykłym
dżemem,
miodem,
czekoladą lub słodkim
twarożkiem , który można bardzo szybko zrobić samemu.Składniki:Ciasto :(na 10-15 sztuk)-1,5 szklanki
mąki-2 całe
jajka-1,5 szklanki
mleka-3 łyżki
oleju- 1 szklanka
wody mineralnej gazowanej
Twaróg:- 2 kostki
twarogu półtłustego-
olejek zapachowy waniliowy (5ml)-
cukier waniliowy- 2-3 łyżki
oleju-3 łyżki
śmietany-
cukier puder (tyle ile uważasz)Sposób przygotowania:1.Ciasto:Wszystkie składniki na ciasto zmiksować dokładnie w misce , gdy naleśniki robimy typowo na słodko , można dodać 3-4 łyżki
cukru. Konsystencja ciasta powinna być bardzo rzadka.

2.
Twaróg:Dwie kostki
twarogu wrzucić do miski , dodać wszystkie składniki. Łyżką wszystko ładnie wymieszać,ugnieść i dodawać
cukier jak uważasz , że jeszcze
twarożek jest mało słodki.

3.Smażenie:Co tu dużo pisać? Mała ilość
oleju na patelnię, ponieważ w samej
masie jest już
olej. Masę nabierać chochlą, ile ? Nie
powiem dokładnie , zrób pierwszego i zobacz czy taki Ci wystarczy, na ogół naleśniki powinny być cieniutkie, ale kto co lubi. Gdy zobaczysz że powietrze zaczyna uciekać z wylanej masy na patelnię ( małe wulkaniki) przewróć naleśnika na drugą stronę, poczekaj i wyjmij na talerz, i tak do wykończenia się masy.Pierwszy może nie wyjść (przyklei się do patelni , rozwali ) ale nie załamuj się , bo drugi będzie już idealny.


I to tyle , posmaruj naleśnika tym czym chcesz , zawiń i jedz ;)

Następna piosenka z
serii muzyki klubowej ;)Smacznego ;)Michał