ßßß
Składniki:mięs o na gulasz z dzikasałata masłowa i Lollo bianco i lollo rossoroszponkaruk olaowoce granatuziemniakiszparagipomidorki koktajloweMarynata do dzika :0,25 litra czerwonego wytrawnego wina0,10 litra octu winnego 3 ząbki czosnku (utarty z solą) lub 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka cukru 1 szt. goździk 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki ziaren jałowca (rozgniecionych) 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżka majeranku 2 szt. liści laurowych 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka czarnego pieprzu (grubo mielony lub roztarty w moździerzu) 1/4 litra wody Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Zagotować, (lecz nie gotować), odstawić i ochłodzić.Przepis na marynatę do dzika pochodzi ze strony kolo32.pl.Sos czosnkowy:mały jogurt grecki naturalny4 ząbki czosnkusól, pieprzWszystkie składniki blendujemy na gładką masę.Przygotowanie:1. Mięso myjemy i wkładamy do marynaty na kilka godzin.2. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni, podlewając marynatą co jakiś czas.3. Ziemniaki i szparagi dusimy na maśle.4. Sałaty, rukolę, roszponkę, pomidorki i owoce granatu mieszamy, doprawiamy oliwą, solą i ziołami.5. Usmażone mięso kroimy i polewamy sosem czosnkowym.
Smacznego! :)