Wykonanie
Ostatnio bardzo polubiłam
kasze. Wygrały nawet z
makaronami, a tego nigdy bym się po sobie nie spodziewała. Niedługo dodam jeszcze kilka przepisów na różne smaczne dania z
kaszą jaglaną lub gryczaną w roli głównej.Dzisiaj
kuskus który jest świetnym rozwiązaniem na szybki obiad. Zamiast
mięsa dodałam
cieciorkę, która ma dużo
białka, więc danie zadowoli również głodomorów.Składniki:
kasza kuskus(ilość według uznania)
seler naciowy2
cebule czerwonepapryka: czerwona, zielona, żółta2
cukiniepuszka
ciecierzycybrokuł świeżypuszka
kukurydzy300 g
pieczareknatka pietruszkizioła i
przyprawy:
zioła prowansalskie,
papryka wędzona,
papryka ostra,
sól,
pieprz,
curryWykonanie:Warzywa kroje w kostkę i podsmażam na patelni. Najpierw
cebule i
seler,
potem pieczarki,
cukinię,
paprykę. Wszystko łącze w jednym garnku. Ja lubię warzywa bardziej chrupkie, więc staram się nie dusić ich długo po smażeniu. Na końcu już na wyłączonym gazie dodaje
cieciorkę i
kukurydzę. Posypuję
przyprawami i na końcu dodaje
pietruszkę.Takie proste, a pyszne. Polecam.