ßßß Cookit - przepis na Filet z ryby

Filet z ryby

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Filet z ryby
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
ryba 500 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
jajko 2 sztuk
mąka 150 gramów
olej według uznania
Wykonanie:
Rybę np: mintaja wymyć pod bieżącą wodą, podzielić go na ćwiartki lub połówki w zależności jak duży jest. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Jajka uprzednio wyparzone wbijamy do talerzyka , mąkę przesianą również wsypujemy do talerza i maczany filetem w jajku a później w mące. Smażymy w gorącym oleju , na złotawy kolor. Można podawać filet z ziemniakami,lub frytkami i surówkami.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5861/Filet-z-ryby