Wykonanie
« Powrót  
Filet z rybyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ryba 500 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
jajko 2 sztuk
mąka 150 gramów
olej według uznaniaWykonanie:
Rybę np:
mintaja wymyć pod bieżącą
wodą, podzielić go na ćwiartki lub połówki w zależności jak duży jest. Przyprawić do smaku
solą i
pieprzem.
Jajka uprzednio wyparzone wbijamy do talerzyka ,
mąkę przesianą również wsypujemy do talerza i maczany filetem w
jajku a później w
mące. Smażymy w gorącym
oleju , na złotawy kolor. Można podawać filet z
ziemniakami,lub frytkami i surówkami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: