ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoryba 500 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniajajko 2 sztukmąka 150 gramówolej według uznaniaWykonanie:Rybę np: mintaja wymyć pod bieżącą wodą, podzielić go na ćwiartki lub połówki w zależności jak duży jest. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Jajka uprzednio wyparzone wbijamy do talerzyka , mąkę przesianą również wsypujemy do talerza i maczany filetem w jajku a później w mące. Smażymy w gorącym oleju , na złotawy kolor. Można podawać filet z ziemniakami,lub frytkami i surówkami.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: