Wykonanie
            Niby nic a jednak coś. Panierka z okruchów 
chleba nadaje rybie charakteru i smaku jakiego od jakiegoś czasu poszukiwałam. Chrupka, złocista z lekkim posmakiem 
cytryny. Przepis z dość starego wycinka z gazety, niestety nie wiem jakiej.

Składniki :50 dag 
filetów rybnychcytrynapieprz, 
sól4 kromki 
pieczywa tostowego ( u mnie ta ilość była zbyt mała wiec warto 
mieć pod ręką nieco więcej )
jajomąkaolej do smażeniaFilety płukamy pod bieżącą 
wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem. Skrapiamy 
sokiem z cytryny, posypujemy 
solą i 
pieprzem. Najlepiej odstawić je na jakieś 30 minut.W 
między czasie przygotowujemy panierkę. Z 
pieczywa tostowego odcinamy skórę a miękisz rozdrabniamy palcami, odstawiamy. 
Mąkę mieszamy z niewielką ilością 
soli i 
pieprzu a 
jajo rozmącamy.Na patelni rozgrzewamy 
olej. 
Rybę panierujemy najpierw w 
mące, 
potem w 
jajku i na końcu w okruchach 
chleba. Smażymy na dobrze rozgrzanym 
oleju z obu stron na złoty kolor.Smacznego :)