Wykonanie
Bardzo chciałam wypróbować ciasto
piwne w zestawie z
rybą bo wiele słyszałam o takim połączeniu. W
sumie to taka
ryba niewiele różni się od tej, którą robiłam do tej
pory chociaż muszę przyznać, że ciasto miało wspaniałą konsystencję.
Piwa prawie wogóle nie czuć tak więc śmiało można robić taką
rybkę.
Składniki:70 dag
filetów rybnychsok z 1
cytrynysól,
pieprzjajko15 dag
mąki + 2 łyżki1/2 szklanki
jasnego piwaolejFilety skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą i
pieprzem, pozostawić pod przykryciem na okołó 15 minut.
Jajko wymieszać z 15 dag
mąki i
piwem. Filety pokroić na małe kawałki. Obtoczyć je najpierw w samej
mące, a następnie w cieście piwnym.
Rybę usmażyć na gorącym
oleju z obu stron na rumiano.Smacznego:)