Wykonanie
« CHRUŚCIK LANYKOTLETY MIELONE Z
MORTADELI »50 DAG
FILETÓW RYBNYCH4 ŁYŻKI
OLEJU1/2
CYTRYNY2
JAJKA4-5 ŁYŻEK
MĄKISÓL,
PIEPRZTŁUSZCZ DO SMAŻENIA
WYKONANIE
Mąkę przesiać, wsypać do miski, dodać
olej, 1/2 szklanki cieplej
wody i
żółtka, wymieszać drewniana łyżką ( lub robotem zakładając trzepaczkę do ubijania piany). Uważać aby nie powstały grudki. Naczynie z
ciastem przykryć, odstawić. Filety pokrajać na kawałki długości ok. 5 cm, oprószyć
solą i
pieprzem, skropić
sokiem z cytryny i 1 łyżką
oleju, pozostawić na 10-15 minut. Z
białek ubić pianę, wymieszać z
ciastem. W przygotowanym cieście zanurzyć porcje
ryby i natychmiast smażyć, aby były równomiernie zrumienione.piątek, 17 lutego 2012, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »