ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegofilet z dorsza 1 kilogramówżółtka 3 sztukcebula 1 sztukolej 6 łyżek stołowychbulion z kostki 1 szklanekocet estragonowy 3 łyżek stołowychśmietana gęsta 150 mililitrówmasło 150 gramównarka pietruszki posiekana 3 łyżek stołowychszczypiorek posiekany 3 łyżek stołowychcytryna 1 kosteksól według uznaniapieprz biały mielony według uznaniaWykonanie:Sos: oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju, dodać ocet, bulion, posolić i popieprzyć do smaku, zagotować. Przetrzeć przez sito i ostudzić. Ubić na parze razem z żółtkami. Na końcu dodać rozpuszczone masło, natkę i szczypiorek oraz śmietanę i lekko ubić.Rybę umyć, osuszyć i posolić. Podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 minut. Wyjąć na półmisek, udekorować cząstkami cytryny i podawać z podpieczonymi ziemniakami i sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-31nawet, nawetDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: