Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
mleko 1 szklanek
woda 1 szklanek
jajka 2 sztuk
sól 1 szczypta
zioła 2 łyżek stołowych
parmezan 2 łyżek stołowych
curry 1 szczyptaWykonanie:Ciasto: zmiksować przesiana
mąkę z 2 szklankami płynu,
jajkami oraz szczypta
soli albo łyżka
cukru.Gdy się
doda łyżeczkę
oliwy (do potrawy na słono) lub
masła (na słodko), naleśniki można smażyć bez tłuszczu.Gdy wymieszamy
mąkę z gazowaną
wodą mineralną, ciasto będzie bardziej pulchne. Podobnie stanie się, gdy dodamy do niego odrobinę
jasnego piwa (pasuje do pikantnego nadzienia) lub
śmietanki (do słodkiego). Gotowe ciasto powinno
mieć konsystencję
śmietany. Po zmiksowaniu odstawić je na 30 minut.Naleśniki będą miały ciekawszy smak, gdy do masy dodamy posiekane
zioła, starty
parmezan, szczyptę
curry czy
papryki lub
brązowy cukier (na słodko).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: