Wykonanie
Jak już wiadomo
jarmuż to modne warzywo, przeżywa swoją świetność. My go uwielbiamy.

Składniki:4
schabowe1 opakowanie
jarmuża1 opakowanie mrożonego
groszku4
ziemniakisólpieprzpapryka słodka wędzona
chili w płatkach5 gałązek świeżego
tymianku2 gałązki
rozmarynuząbek
czosnkuoliwaocet ryżowysos sojowy ciemnyszczypta
cukrususzona
bazylia
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Groszek wrzucamy do wrzącej
wody i gotujemy do miękkości.
Mięso przyprawiamy
solą,
pieprzem,
chili,
papryką słodką wędzoną i posiekanym
tymiankiem.
Czosnek kroimy w plasterki kładziemy na
mięso,polewamy
oliwą i odstawiamy.
Jarmuż gotujemy przez 3-4 minuty w lekko osolonej, ze szczypta
cukru, gorącej wodzie.

Gotowy przekładamy na patelnie i podsmażamy na
oliwie z 3/4 szklanki ugotowanego
groszku, doprawiamy do smaku
octem ryżowym ,
sosem sojowym,
solą jeśli jest taka potrzeba i suszoną
bazylią.
Mięso smażmy z obu stron na grillowej patelni(przed położeniem
mięsa na gorącą
oliwę można dodać gałązki
rozmarynu i chwile je smażyć,
doda fajny aromat
mięsu) Ugotowane
ziemniaki ugniatamy z dwoma łyżkami
masła. Resztę ugotowanego
groszku blendujemy, dodajemy do ugniecionych
ziemniaków,całość miksujemy. Podajemy z gałązką
tymianku. Gotowe.

Smacznego!!!