Wykonanie
Nie mam ostatnio zbyt wiele czasu, i przyznam się, że troszkę się rozleniwiłam - jeśli chodzi o gotowanie :PPostaram się to zmienić :) Dziś na obiad mieliśmy
filety z dorsza z warzywami. Przepis jest bardzo prosty, a całość robi się błyskawicznie .

Składniki:500g
fileta z dorsza ze skórąząbek
czosnkucytrynakoperekolej ryżowysólświeży
rozmaryn5
marchewekborkułsos sojowyrzodkiew biała
jabłkojogurt naturalnypieprz ziołowy
Wykonanie:
Rybę rozmrażamy, płuczemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Następnie solimy, posypujemy posiekanym
koperkiem i
rozmarynem, skrapiamy
sokiem z cytryny. Ząbek
czosnku kroimy na plasterki,kładziemy na
rybę. Talerz z
rybą przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 1h. Przez ten czas obieramy
marchew i kroimy w słupki. Podsmażamy na patelni z odrobiną
oleju ryżowego, skrapiamy
cytryną i dodajemy parę kropel
sosu sojowego.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Gdy jest gotowy dodajemy do
marchewek i chwile całość podsmażamy. Białą
rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy, przekładamy na sito na pół godziny, aby pozbyć się nadmiaru soku. Nastapnie dodajemy
pieprz ziołowy, starte
jabłko i odrobinę
jogurtu naturalnego(nie za dużo). Wszystko dokładnie mieszamy, jeśli jest taka potrzeba dodajemy odrobinę
soku z cytryny i odstawiamy niech składniki się przegryzą.Na patelnię wlewamy
olej ryżowy,gdy się dobrze nagrzeję, kładziemy
rybę skórą do dołu. Chwilę smażymy z obu stron. Przekładamy na talerz, dodajemy warzywa. Gotowe.

Smacznego!!!