Wykonanie
Przy tak pięknej pogodzie zrobiliśmy sobie małą wyprawę rowerową po okolicach. Przyjechaliśmy głodni,na szczęście
karkówka już była przygotowana w rękawie do pieczenia. Oczywiście podałam ją z moimi ulubionymi Gnocchi i warzywami.Składniki:50dag
karkówki,
chili grys,
papryka wędzona,
sól,
pieprz bałkański,4 liście
curry,Gnocchi:333g
ziemniaków,100g
mąki pszennej,
sól,
pieprz,1
żółtko,dodatkowo:
brokuł,
fasola,
kolendra,
oliwa,
bazylia,

Wykonanie:
Karkówkę przyprawiamy,wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok. 1h40min.Gnocchi:
Ziemniaki gotujemy w mundurkach,ugotowane obieramy ze skórki ,przeciskamy przez praskę dodajemy
mąkę ,
sól,
pieprz,
jajko i zagniatamy na jednolite ciasto. Następnie dzielimy,robimy ruloniki i tniemy na małe kopytka. Gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Fasolę i
brokuł również gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ugotowany
brokuł przekładamy na rozgrzaną patelnię z
oliwą, dodajemy zmiażdżoną w mioździerzu
kolendrę i
bazylię,chwilę smażymy. Gdy wszystko będzie gotowe ,przekładamy na talerz i gotowe.