ßßß
Składniki:2 łyżki oliwy z oliwek2 ząbki czosnku1 cebulafasolka szparagowakukurydza z puszki (niesłodzona)1 szklanka kaszy jaglanej700 ml bulionu lub wody1 dojrzałe awokadopieprz cayennesól morskakurkumapieprz czarnymajeranekPrzygotowanie:Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy ją na 2 łyżkach oliwy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli. Zeszkloną cebulę wraz z czosnkiem przerzucamy do garnka żeliwnego z grubym dnem. Następnie dodajemy przepłukaną kaszę. Do kaszy wlewamy stopniowo chochelką bulion, ciągle mieszając, aby uniknąć przypalenia.Gotujemy kaszę na wolnym ogniu do czasu aż wchłonie cały bulion (ok. 15 min.) Obieramy awokado, kroimy w kostkę i wrzucamy do kaszy. Następnie dodajemy fasolkę szparagową, kukurydzę oraz kurkumę. Kaszowe risotto doprawiamy na koniec majerankiem, oboma rodzajami pieprzu i solą. Na talerzu risotto można posypać świeżą natką pietruszki.Smacznego!



Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)