Wykonanie
Wiosna i słońce zawitały do mnie już kilka dni temu i motywują mnie do kupowania i używania świeżych warzyw w kuchni. Postanowiłam więc stworzyć zdrowszą wersję burrito. Mam nadzieję, że przepis się przyda, ponieważ jest bardzo szybki i prosty w wykonaniu.

składniki potrzebne na 4 porcje:- 4 placki pszennej tortilli;- podwójna
pierś z kurczaka(uprzednio zamarynowana);- 50 g
sera feta;- puszka
pomidorów;-
kukurydza z puszki;-
czerwona papryka;- 4 plastry
żółtego sera.

składniki potrzebne na sos:-
jogurt naturalny;-
natka pietruszki(użyłam mrożonej z domowegozaplecza);-
czosnek granulowany;-
sól;- suszona
cebula.+
sałata lodowa;+ zielony
ogórek;

+
pomidorki koktajlowe.sposób przygotowania:


Zaczynamy od krojenia wszystkich warzyw (
papryka w grubszą kostkę), następnie przygotowujemy sos do
sałaty.
Pierś z kurczaka uprzednio pokrojoną w kostkę smażymy na
oliwie. Na
oliwie podsmażamy
paprykę, wlewamy do tego
pomidory - jeśli są w całości kroimy. Pozostawiamy na ogniu by
woda odparowała. Gdy wszystkie składniki potrzebne na burrito mamy pod ręką nagrzewamy patelnię - zapiekamy placek z obu stron. Zdejmując go z patelni pamiętajmy by od razu złożyć na pół aby później nie było problemów z jego złożeniem. Na placek nakładamy
pomidory z
papryką, na to
ser feta,
kukurydzę, a na to plaster
sera. Placek składamy na pół podpiekamy na patelni z obu stron. Na talerzu układamy razem z
sałatą,
ogórkiem oraz
pomidorami polanymi sosem.bon apettit!