ßßß
Składniki:kilka młodych listków jarmużu1 średniej wielkości marchewkapęczek szczypiorku2 małe ugotowane buraczkipół papryki zielonejkawałek białego sera u mnie Wensleydale z żurawinąkilka listków miętysól i pieprz wg smakusos sałatkowy (sok z połowy cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka musztardy dijon, 1 łyżeczka miodu, słodka papryka, oregano)Warzywa myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym.Przygotowujemy liście jarmużu, należy wyciąć twarde żyłki a następnie pokroić na drobne paski. Szczypiorek, miętę kroimy. Marchew ścieramy na tarce. Buraczki kroimy na plasterki a paprykę w paski.wszystkie składniki umieszczamy w misce i zalewamy sosem sałatkowym przygotowanym z powyższych składników. Doprawiamy sola i pieprzem.Sałatkę przekładamy do pojemniczka i posypujemy białym serem.Jeżeli sałatka będzie dłużej przechowywana proponuję przygotować sos do małego pojemniczka i zalać sałatkę przed samym spożyciem.
Smacznego...