Wykonanie

Warzywna lazania to alternatywa dla tej zwykłej przygotowanej na bazie
makaronu i
mięsa. Lżejsza i prostsza. Wystarczy ułożyć wszystkie warzywa, zalać sosem, zapiec i gotowe. Świetnie smakuje z odrobiną gęstego
jogurtu i
serem.Vegetable lasagna is an alternative for the usual one based on pasta and meat. Lighter and simpler. Just put all the vegetables, add sauce, bake and it's ready.
Goes great with a bit of thick
yogurt and cheese.

czas przygotowania: 15 minut + 30-40 minut pieczeniaCzego potrzebujesz?2
cukinie, pokrojone w plastry3
pomidory, pokrojone w plastry2
dymki, poszatkowanepęczek świeżej
pietruszki, poszatkowany1
bakłażan, pokrojony w plastry
parmezanpieprz,
sól, 3 ząbki
czosnku (starte)1 łyżeczka
cukruCo teraz?1. Z dwóch
pomidorów przygotuj sos: duś je około 10 minut, dodając
cukier,
pieprz,
czosnek i
sól. Jeżeli trzeba dolej odrobinę
wody.2. Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż kolejno plastry warzyw:
bakłażan,
cukinia,
pieprz,
sól,
pomidor,
dymka,
ser,
cukinia,
bakłażan,
natka pietruszki, sos
ser3. Zapiecz w temp. 180 C przez ok. 30-40 minut.

Vegetable lasagnapreparation
time: 15 minutes + 30-40 minutes cookingWhat do you need?2 courgettes, cut into slices3 tomatoes, cut into slices2 green onions, choppedbunch fresh parsley, diced1 eggplant, cut into slices
parmesanpepper, salt, 3 cloves of garlic (grated)1 teaspoon sugarWhat now?1 With two tomatoes, prepare the sauce: simmer them for about 10 minutes, adding sugar, pepper, garlic and salt. If you need to add some water.2 At the bottom of a casserole dish place the layers of sliced vegetables: eggplant, zucchini, pepper, salt, tomato, onions, cheese, zucchini, eggplant, parsley, cheese, sauce3 Bake at 180 C for about 30-40 minutes.