Piękne błyszczące bakłażany nadziewane farszem mięsno- warzywnym z pomidorami i dużą ilością parmezanu z czosnkiem. Pyszności z włoskiej kuchni.Składniki: (obiad dla 3 osób)2 ładne bakłażany2 pomidory2-3 ząbki czosnku400 g mielonej piersi z indykasól i pieprzparmezanPrzygotowanie:Bakłażany myjemy, wycieramy kroimy na ćwiartki, mięso podsmażamy na olejukokosowym, dodajemy pomidory pokrojone na ćwiartki oraz rozgnieciony czosnek (jak już się podgotują wyciągamy skórkę, która bardzo ładnie odejdzie). Gotujemy aż pomidory całkowicie się rozpadną, solimy, pieprzymy i ścieramy dużą ilość parmezanu. Naczynie żaroodporne do zapiekania smarujemy oliwą z oliwek układamy nadziane bakłażany i zapiekamy pod przykryciem od 45-60 minut w temperaturze 170-180 st. można podlać wodą, żeby spody się nie spaliły. Podajemy z rukolą i dużą ilością parmezanu. Smacznego