ßßß Cookit - przepis na Baranina duszona z miodem

Baranina duszona z miodem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina z kością 60 dekagramów
tłuszcz 3 dekagramów
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
miód 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
woda 1.5 szklanek
vegeta według uznania
goździk 2 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
Cynamon 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Oddzielić mięso od kości, pokroić na kawałki, oprószyć mąką, solą i pieprzem i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wsypać mąkę i też lekko zrumienić. Zalać wodą z przyprawą. Dodać miód, koncentrat pomidorowy, utłuczone przyprawy i karmel( zrobic z cukru). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Uwagi:
1,5 szklanki wody z przyprawą "Jarzynka" lub "Vegeta"
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: [email protected]
Data: 2010-02-14
A bez szybkowaru?.
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
ciekawe
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2210/Baranina-duszona-z-miodem