ßßß
 
            
         Aromatyczny, odrobinę pikantny syrop korzenny będzie wspaniałym dodatkiem do zimowej kawy, herbaty, deserów i ciast. Można nim polać kawałek sernika, dodać odrobinę do bitej śmietany, jogurtu na śniadanie, użyć jak miodu do porannej miski płatków lub skropić nim pancakesy.Inspiracja: All recipes .Składniki na ok. 250 ml syropu:1 szklanka wody1 szklanka cukru1 łyżka miodukawałek (2,5 cm) korzenia imbiru, obranego i pokrojonego w cienkie plasterki1 kora cynamonu, pokruszona na mniejsze kawałki8 całych goździków1/2 łyżeczki całego ziela angielskiego1/2 łyżeczki całego pieprzu1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowejW małym garnku wymieszać wodę, cukier i miód. Wmieszać przyprawy. Doprowadzić do zagotowania, po czym zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 25-30 minut, aż masa zgęstnieje do konsystencji syropu. Pozostawić do wystygnięcia ok. 20 minut, a następnie przecedzić przez sitko wyłożone gazą.Przelać do zamykanej buteleczki i przechowywać w lodówce.Życzę smacznego!
Aromatyczny, odrobinę pikantny syrop korzenny będzie wspaniałym dodatkiem do zimowej kawy, herbaty, deserów i ciast. Można nim polać kawałek sernika, dodać odrobinę do bitej śmietany, jogurtu na śniadanie, użyć jak miodu do porannej miski płatków lub skropić nim pancakesy.Inspiracja: All recipes .Składniki na ok. 250 ml syropu:1 szklanka wody1 szklanka cukru1 łyżka miodukawałek (2,5 cm) korzenia imbiru, obranego i pokrojonego w cienkie plasterki1 kora cynamonu, pokruszona na mniejsze kawałki8 całych goździków1/2 łyżeczki całego ziela angielskiego1/2 łyżeczki całego pieprzu1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowejW małym garnku wymieszać wodę, cukier i miód. Wmieszać przyprawy. Doprowadzić do zagotowania, po czym zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 25-30 minut, aż masa zgęstnieje do konsystencji syropu. Pozostawić do wystygnięcia ok. 20 minut, a następnie przecedzić przez sitko wyłożone gazą.Przelać do zamykanej buteleczki i przechowywać w lodówce.Życzę smacznego!



