ßßß Cookit - przepis na Humita - argentyńskie danie z kukurydzy

Humita - argentyńskie danie z kukurydzy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kolby kukurydzy 8 sztuk
szalotka 5 sztuk
papryczki chili 2 sztuk
jajka 3 sztuk
mleko 1 szklanek
ser żółty 100 gramów
filet z kurczaka pieczony 1 sztuk
masło 50 gramów
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ziarna wyłuskać z kolb kukurydzy i zmiksować z mlekiem. Oczyszczona papryczkę pokroić w kosteczkę, a oczyszczone szalotki posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać chili, pokrojone w kostkę pieczone mięso oraz kukurydze zmiksowana z mlekiem i gotować na małym ogniu, aż odparuje polowa płynu. Jajka roztrzepać mielona papryką, sola oraz pieprzem, dodać do kukurydzy, wymieszać i zagotować. Wsypać starty ser i podgrzewać jeszcze przez chwilę, aż się roztopi. Podawać z tortillami albo pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10717/Humita---argentynskie-danie-z-kukurydzy