Składniki:– 2 filety z kurczaka-1 szalotka– ząbek czosnku-małe jajko-sól, pieprz-chorizo-ser żółty-łyżka masła-bułka tartaWykonanie:Filty płóczemy i mielimy na średnim sitku. Bardzo drobno pokrojoną szalotkę smażymy na złoto na maśle. Do zmielonego mięsa dajemy ostydzoną cebulkę, jajko, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz. Mieszamy.Chorizo i ser kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy.Mokrą dłonią nabieramy mięso, płaszczymy trochę, na środek dajemy pół łyżeczki nadzienia/ zależy jakie duże kulki robimy/ , obtaczamy w bułce delikatnie i wrzucamy najlepiej do frytownicy na śrenią temp. i piec ok. 7 minut . Mają być rumiane.Podawać na sosie beszamel z zieloną szparagą .