Wykonanie
Dzisiaj kotlet piastowski, oczywiście wykonywany pod czujnym
okiem dziadka. Myślę,że jak na pierwszy raz to wyszło całkiem nieźle. Właściwie razem z kotletem de volaille stawiam go na równej pozycji.

Składniki:- 2
filety z piersi kurczaka,- 4 plastry
sera żółtego,- 4 plastry
szynki,- 50 g
masła,-
sól,
pieprz,
papryka,-
jajko,-
bułka tarta.Sposób przygotowania:


Każdy filet rozkroić na pół w poprzek i cienko rozbić, najlepiej przez folię spożywczą. Posypać
przyprawami i odstawić na chwilę. Następnie na każdy kawałek położyć
szynkę ,
ser i kawałeczek
masła, tak, aby nic nie wystawało poza
mięso.Teraz, pomagając sobie nożem najpierw zawinąć boki do środka, a
potem całość zwinąć w roladkę. Odłożyć do lodówki do stężenia,
potem panierować w
jajku oraz
bułce i smażyć na złoto.