Wykonanie
            Dzisiaj kotlet piastowski, oczywiście wykonywany pod czujnym 
okiem dziadka. Myślę,że jak na pierwszy raz to wyszło całkiem nieźle. Właściwie razem z kotletem de volaille stawiam go na równej pozycji.

Składniki:- 2 
filety z piersi kurczaka,- 4 plastry 
sera żółtego,- 4 plastry 
szynki,- 50 g 
masła,- 
sól, 
pieprz, 
papryka,- 
jajko,- 
bułka tarta.Sposób przygotowania:


Każdy filet rozkroić na pół w poprzek i cienko rozbić, najlepiej przez folię spożywczą. Posypać 
przyprawami i odstawić na chwilę. Następnie na każdy kawałek położyć 
szynkę ,
ser i kawałeczek 
masła, tak, aby nic nie wystawało poza 
mięso.Teraz, pomagając sobie nożem najpierw zawinąć boki do środka, a 
potem całość zwinąć w roladkę. Odłożyć do lodówki do stężenia,
potem panierować w 
jajku oraz 
bułce i smażyć na złoto.
