ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta 1 sztukkasza gryczana 1,5 szklanekgrzyby suszone 30 gramówcebula 2 sztukjajka 2 sztukmasło 3 łyżek stołowychśmietana 1 szklanekbulion drobiowy 1 kostekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną kapustę (głąb wyciąć) z blanszować we wrzątku. W liściach wyciąć zgrubienia.Kaszę ugotować na sypko. Namoczone na noc grzyby ugotować i drobno pokroić. Oczyszczona cebule posiekać i zrumienić na tłuszczu. Wszystkie składniki farszu wymieszać, dodać rozpuszczony w niewielkiej ilości wody bulion, ugotowane na twardo i posiekane jajka, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zwinąć gołąbki, ułożyć w rondlu, podlać wywarem z grzybów i dusić, aż prawie cały płyn wyparuje. Polać je szklanką kwaśnej śmietany i chwile dusić lub zapiec w piekarniku. Podawać polane stopionym boczkiem lub cebulka zrumieniona na tłuszczu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: