ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokapusta 1 sztukkasza gryczana 500 gramówpieczarki 500 gramówśmietana 0,5 litrówcebula 500 gramówmasło według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną kapustę zanurzyć na chwilę we wrzątku, rozdzielić liście, ściąć zgrubiałe nerwy. Kaszę ugotować na sypko. Oczyszczone pieczarki oraz cebule drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Połowę grzybów dodać do kaszy, a polowe odłożyć na sos.Grzyby na sos podlać śmietana, doprawić sola oraz pieprzem i dusić, aż część sosu odparuje.Farsz z kaszy układać pośrodku liści kapusty i formować gołąbki. Dusić pod przykryciem w małej ilości osolonej wody 25 minut. Podawać w sosie pieczarkowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: