ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 85 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokasza gryczana ugotowana 3 szklanekcebula 2 sztukmasło 2 łyżek stołowychsuszone grzyby 100 gramówmleko 1 szklaneksól według uznaniapieprz według uznaniamąka 2 szklanekśmietana 1 szklanekjajka 1 sztukWykonanie:Farsz: umyte grzyby moczyć w mleku 2h i osaczyć. Gotować w wodzie 30 minut, odcedzić i drobno posiekać. Oczyszczoną cebulę posiekać i zrumienić na łyżce masła. Kaszę wymieszać z cebulą i grzybami. Doprawić solą i pieprzem, mieszając przysmażyć na pozostałym maśle.Ciasto: z mąki, śmietany, jajka i szczypty soli wyrobić ciasto, rozwałkować , wycinać kwadraty, na każdy położyć farsz. Zlepić brzegi po przekątnej. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w 180 stopniach na jasno złoty kolor.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: