Wykonanie
Rewelacyjna i prosta surówka, którą podaję do
pieczonego mięska z grilla. Właściwie to za każdym razem smakuje inaczej, bo albo nie mam jakiegoś składnika albo dodam jakiś inny np.
cukinie czy
cebulę. Polecam tą prościutką suróweczkę, przyznam się, że często jem ją na kolację.

SKŁADNIKI1 opakowanie mix
sałat;2
pomidory;1
ogórek zielony;1
papryka;
szczypior;pęczek
rzodkiewki;
ser mozzarella w kulkach; na dressing5 łyżek
oliwy;3 łyżki
octu winnego;szczypta
soli;szczypta
cukru lub łyżka
miodu;
zioła (u mnie
bazylia,
oregano).WYKONANIEWykonanie tej surówki jest banalnie proste. Wystarczy wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić w grubszą kostkę. Składniki na dressing mieszamy ze sobą i polewamy surówkę.